Score: 8.9

De indruk die ExpressVPN bij ons achterlaat is top notch. ExpressVPN scoort hoog op alle fronten en is absoluut één van de betere VPN providers van dit moment.

  • Veel servers, verspreid over de wereld
  • Fijne app voor meerdere besturingssystemen
  • Prima snelheden
  • Duurder dan de concurrentie
  • Geen free trial

Beoordeling

Snelheid8.5

Privacy & beveiliging9

Servers9

Apps9

Klantenservice9

Algemene score8.9

Kenmerken

Works with: Windows, Mac OS X, Linux, Android, iOS iPhone-iPad
price: $ 8.32 per/month
Payment methods: PayPal, Credit Card, Bitcoin
Speed: 8.5 / 10
Protocols: OpenVPN, PPTP, L2TP/IPSec, IKEv2
Log policy: No logs
Simultaneous connections: 3

ExpressVPN Review

De kracht van een VPN-provider als ExpressVPN zit grotendeels in een uitgebreid aanbod aan servers in veel verschillende landen. Zoals bij de meeste VPN-providers zijn servers in landen als Amerika het best vertegenwoordigd. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt om het Amerikaanse Netflix-aanbod te bekijken. 

Als je kijkt naar het totale server-aanbod, dan doet ExpressVPN goede zaken. Deze provider heeft namelijk meer dan 1000 servers staan op meer dan 145 locaties, verspreid over 94 landen. Naast de keuze voor gelokaliseerde servers, waarmee je geografisch geblokkeerde content kan bereiken, kan dit vooral voordeel in snelheid opleveren, omdat er altijd wel een server dichtbij is.

ExpressVPN blinkt verder uit in servers op exotische locaties. Er zijn veel servers beschikbaar in Zuid Amerika, Azië en zelfs in Afrika zijn verschillende landen om via VPN mee te verbinden.

ExpressVPN app screenshot   ExpressVPN connected screenshot  ExpressVPN server list

ExpressVPN App

ExpressVPN biedt apps voor alle populaire besturingssystemen. Zo is er software beschikbaar voor Windows, Mac, iOS, Android en zelfs Linux. Vooral de desktop-versie blinkt uit in gebruiksgemak. Zodra je de app start, maakt ExpressVPN in principe verbinding met de dichtstbijzijnde server. 

Wanneer je een andere server wilt gebruiken, kun je eenvoudig uit de lijst met servers jouw specifieke keuze maken. De specificaties van die server zijn niet zichtbaar in de lijst, maar je kunt wel een aparte speedtest doen. 

De apps voor Android en iOS presteren gelijk en zien er ook hetzelfde uit. Eén druk op de knop en je bent verbonden met de VPN-server. Enige nadeel voor Nederlandse gebruikers kan zijn dat er geen Nederlandstalige versie beschikbaar is van de apps.

Geoblocking

Met een serveraanbod als ExpressVPN kan het niet anders dat er een IP adres beschikbaar is om Amerikaanse Netflix mee te bekijken. Dat blijkt gelukkig geen probleem en het bedrijf biedt zelfs ondersteuning voor het omzeilen van geoblokkades. Zodra een IP-adres op een blokkadelijst terecht komt, haast ExpressVPN zich om een nieuw IP op te zetten zodat de dienst beschikbaar blijft. Zo weet het bedrijf eigenlijk alle diensten met een geografische blokkade te omzeilen.

Door ook snelle servers in Nederland aan te bieden zijn ook Nederlandse streamingdiensten als Ziggo Go, Uitzending Gemist en RTL Gemist zonder problemen te bekijken.

Snelheid

Zoals eerder beschreven, biedt ExpressVPN in zijn eigen software de mogelijkheid aan om een speedtest uit te voeren op verschillende servers. Hierdoor kun je, voordat je een bepaalde server kiest, eenvoudig de snelheid van die server testen. 

ExpressVPN claimt veel energie te steken in de snelheden van hun VPN-servers maar onze testen gaven wisselende resultaten. De snelheden kunnen zich misschien niet meten met de snelste VPN-providers, maar zijn voor dagelijks gebruik nog prima geschikt. Daarnaast treedt er bij gebruik van bijvoorbeeld Bittorrent erg weinig vertraging op, iets waar sommige andere providers wel last van hebben. De VPN-servers van ExpressVPN zijn daarnaast erg stabiel en hebben weinig last van uitval.

Speedtest NL server

Speedtest UK server

Our benchmark speed test

Kosten

En dan natuurlijk, wat kost ExpressVPN? Welke prijzenpakketten bieden ze aan? De prijzen van ExpressVPN zijn zeer overzichtelijk. De duurste optie kost je 12.95 Dollar per maand. En hoe langer het abonnement dat je afneemt is, hoe lager de prijs. Je kunt een abonnement afnemen voor één maand, zes maanden, en een vol jaar. Wanneer je voor deze laatste optie kiest, zijn de maandelijkse kosten al geslonken tot 8.32 Dollar per maand.

Met deze prijzen behoort ExpressVPN wel tot de duurdere VPN-providers. ExpressVPN biedt, in tegenstelling tot andere providers, geen mogelijkheid om een maand gratis de dienst te proberen. Wel hebben ze een niet-goed-geld-terug-garantie van 30 dagen. Je betaalt voor een maand, maar mocht je na die periode niet tevreden zijn, wordt je geld teruggestort. Je kunt natuurlijk kiezen voor een gratis VPN als alternatief, maar deze optie raden wij niet aan.

ExpressVPN price plan

Privacy en beveiliging

Uiteindelijk dé reden waarom je het gebruik van een VPN-server overweegt; veiligheid en je privacy. Dit kun je op meerdere manieren interpreteren, en bij ExpressVPN is alles op orde. De apps versleutelen je online verkeer via één van de gangbare protocollen. OpenVPN, PPTP en L2TP/IPSec, waarbij OpenVPN het standaard versleutelingsprotocol is. 

Protocol setting screen ExpressVPN  General settings ExpressVPN app

Ook op het gebied van logging zit je als gebruiker goed bij ExpressVPN. De dienst houdt geen logs bij van je activiteit online. Er wordt geen data opgeslagen over welke websites je bijvoorbeeld hebt bezocht, of welke zoektermen je gebruikt. ExpressVPN doet ook niet aan zogeheten connection logs, wat betekent dat ze ook niet registreren wie er wanneer inlogt. 

Daarnaast maakt ExpressVPN ook gebruik van een private, zogeheten zero-knowledge DNS. DNS is de techniek die online wordt gebruikt om namen van computers te vertalen naar IP-adressen en andersom. Door dit geheel in eigen beheer te houden, komen er geen andere partijen tussen te zitten, en wordt er ook geen DNS geblokkeerd.

Voor Windows en Mac heeft ExpressVPN ook een zogenaamde lock killswitch geïmplementeerd. Deze noodstop zorgt er voor dat, wanneer je device om wat voor reden dan ook, geen connectie meer heeft met de VPN-verbinding, je automatisch geen online verbinding meer kunt opstarten. Zo wordt de veiligheid van je in- en uitgaande verkeer gewaarborgd. Zodra je VPN-verbinding weer actief is, kun je ook weer online actief zijn.

Je kunt eenvoudig je VPN testen zodat je niet alsnog te volgen bent. Hoe je dit doet lees je in ons speciale artikel over dit onderwerp.

ExpressVPN DNS Leak test

Torrents en Netflix

Niet alleen is het downloaden van torrents bij ExpressVPN toegestaan, VPN-verbindingen hebben vele andere voordelen, waaronder bijvoorbeeld het bekijken van video-content, zoals Netflix, die met een standaard verbinding geografisch geblokkeerd zijn. Wanneer je vanuit Nederland inlogt op een Amerikaanse VPN-server, is het mogelijk het Amerikaanse aanbod van Netflix te bekijken.

Dit Netflix-aanbod is niet alleen veel uitgebreider dan in Nederland, maar de meeste series en films verschijnen daar ook nog eens eerder. Genoeg reden om een VPN-verbinding te gebruiken als liefhebber van films en series. ExpressVPN werkt achter de schermen hard om deze mogelijkheid voor iedereen open te houden.

Naast volledige ondersteuning voor het omzeilen van geografische blokkades, is ook het gebruik van Bittorrent op alle servers van ExpressVPN toegestaan. In combinatie met het niet bijhouden van logs en de eigen DNS-dienst, kun je naar hartelust zorgeloos downloaden.

Customer support

Niet weg te denken bij moderne bedrijven: een goede customer support via een goed bereikbare klantenservice. En dit doet ExpressVPN uitstekend. Naast een makkelijk en snel bereikbare klantenservice zijn we vooral onder de indruk van hun support-pagina. Hier vind je allerlei tutorials en FAQ-lijsten, die elk mogelijk probleem voor je oplossen met beschrijvingen die voor iedereen te begrijpen zijn.

Naast het welbekende ticketsysteem, biedt ExpressVPN ook snelle hulp aan via een 24 uur per dag beschikbare helpdesk-chat. Dit is een veelgevraagde functie, waarmee je altijd bijna direct antwoord op je vragen hebt. De medewerkers zijn daarnaast erg goed op de hoogte van de mogelijkheden, waardoor je ook echt goed antwoord krijgt, zelfs in de chat.

ExpressVPN thanks you screen

Conclusie

De allerbelangrijkste vraag bij een VPN-provider is, ‘is het veilig?’. Die vraag kunnen we bij ExpressVPN volmondig met ‘ja’ beantwoorden. De provider ondersteunt alle gangbare encryptie-protocollen en heeft zijn beveiliging goed op orde. ExpressVPN houdt geen logs bij, ondersteunt het omzeilen van geografische blokkades en laat je daarnaast naar hartelust downloaden via Bittorrent. Het enorme aantal servers is stabiel en snel genoeg om aan de meeste eisen te voldoen. Dit komt dan wel met een prijskaartje, want ExpressVPN is iets duurder dan zijn concurrenten. Daar krijg je dan wel een hoop service voor terug.