NZBGeek gehackt

NZBgeek is gehacked

De populaire zoekpagina NZBgeek is een aantal dagen geleden gehacked.

Na enige tijd offline te zijn geweest, heeft het de site een melding geplaatst dat er serverproblemen zijn ontstaan op een bepaald moment. Een paar uur na deze melding is er een tweede melding geplaatst dat er een “breach” is geweest op de site, waar men persoonlijke gegevens van gebruikers heeft gestolen, waarna er ook nog een keylogger is aangetroffen op de servers van de site, die via een exploit is geïnstalleerd.Melding op NZBgeek over breach op de site

De hackers hebben de op de site ingebroken en een kopie kunnen maken van de gebruikers database, waardoor een groot aantal persoonlijke gegevens als email, paswoorden en laatst gebruikte IP-adres gestolen zijn. Meer schade is aangericht door de eerdergenoemde keylogger. Gedurende de hack is de site niet beschikbaar geweest, is er schade gekomen aan de indexer harddisk, samen met een API-server.

Wat veroorzaakte de hack?

Na enig onderzoek is gebleken dat er een SQL-exploit is gebruikt, waar men een javascript gebaseerde keylogger mee heeft geïnstalleerd die verdere gebruiksgegevens heeft weten te bemachtigen.

Het grootste probleem met het bemachtigen van de informatie, is dat het ook de download historie en IP-nummers vrij heeft gegeven, waarmee stichtingen als BREIN (in Nederland) heel veel schade kunnen doen aan de privacy van de gebruikers van het internet, om zo op mensen te jagen die content downloaden die eigenlijk gekocht moet worden.

Nieuwsgroepen

Deze huidige tijd worden nieuwsgroepen voornamelijk nog gebruikt door ons Nederlandse volk om content te vinden die op andere platforms niet meer of nog niet te vinden is. Het is een wat ouder platform om mee te werken, maar heeft nog altijd een relatief toegewijde gebruikers database.

NZBgeek is een community die geheel gratis is om op aan te melden, maar met een betaling of donatie aan de site, krijgt met voordelen die voor de niet betalende niet bereikbaar zijn. De voordelen zijn onder andere een filter die door de grote massa aan NZB-bestanden kan gaan om precies te geven wat de gebruiker zoekt.

Voorkomen is beter dan genezenBescherming van persoonsgegevens met een VPN

Brein heeft verschillende “zwaarden” om mee te schermen en als blijkt dat de gelekte info bij hun terecht komt, zal er een heksenjacht op downloaders gaan komen.

Door het gebruik van een VPN, wordt geen persoonlijke informatie tijdens het surfen naar buiten gebracht en blijft de gebruiker compleet anoniem.

Laat een reactie achter

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments