ExpressVPN wordt gekocht door Kape Technologies

ExpressVPN wordt gekocht door Kape Technologies

Op 14 september heeft ExpressVPN aangekondigd te fuseren met Kape Technologies, het bedrijf achter Private Internet Access, Zenmate, CyberGhost, VPN Mentor en andere cyberbeveiligingsoplossingen.

Volgens de Financial Times is ExpressVPN, die sinds 2009 diensten levert, door Kape overgenomen voor 936 miljoen dollar, waarmee dit een van de duurste overnames van VPN-services ooit is. Dit zou ook betekenen dat Kape Technologies nu eigenaar is van een van de grootste VPN-providers ter wereld, naast twee grote VPN-merken die het al bezit.

Het nieuws van de ExpressVPN-acquisitie komt ook verrassend snel na een recente rechtszaak die is aangespannen tegen deze, en verschillende andere, VPN-providers. In die rechtszaak wordt geëist dat de inloggegevens van de klanten die de VPN-services gebruiken om auteursrechtelijk beschermd materiaal te downloaden/delen, geregistreerd en geopenbaard worden.

Volgens het persbericht van ExpressVPN nam de provider de beslissing om te fuseren met Kape Technologies om:

“sneller kunnen innoveren en u bescherming bieden tegen een breder scala aan bedreigingen. Samen zullen we de stand van zaken op het gebied van privacy technologie vooruithelpen, zodat u stevig de controle houdt over uw digitale ervaring, zelfs als zich nieuwe bedreigingen en uitdagingen voordoen.”

ExpressVPN zegt dat het ondanks de fusie een apart en onafhankelijk merk zal blijven onder de paraplu van Kape Technologies. En dat ze hetzelfde serviceniveau bieden en hun eigen ontwikkelingsdoelen volgen.

Kape Technologies staat bekend als de eigenaar van VPN’s als CyberGhost (een in Roemenië gevestigde provider), Private Internet Access (een van de toonaangevende VPN-providers in de VS), en VPN Mentor (een VPN-recensie website).
In voorgaande jaren kreeg Kape veel kritiek, omdat het begon als een bedrijf dat actief spyware zou gebruiken in zijn marketingstrategie en vervolgens VPN-providers overnam. Het is nog niet duidelijk wat het niveau van de betrokkenheid van het bedrijf is bij de ontwikkeling van VPN.

Laat een reactie achter

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments