Facebook verbiedt nieuws in Australië

Facebook verbiedt Australiërs om nieuws te delen

Facebook blokkeert het delen van lokaal en internationaal nieuws door Australische gebruikers en media. Het verbod komt naar aanleiding van een nieuwe wet die ervoor zorgt dat Facebook en Google lokale media moeten betalen voor het gebruik van hun content. 

In een statement laat Facebook weten dat Australische gebruikers en lokale media geen link mogen posten naar nieuwsgerelateerde content. Ook kunnen gebruikers geen nieuwscontent zien op het social media platform. Andere landen kunnen ook een verbod opgelegd krijgen voor het publiceren van links naar Australische nieuwsuitingen.

Ondertussen is Google bezig met het sluiten van deals met de media om tegen betaling hun content tonen. Het bedrijf heeft hiervoor al een overeenkomst met de News Corporation. Bij de deal zijn onder andere nieuwsartikelen van The Sun, The Wall Street Journal, Times en The Australian inbegrepen. Wat de precieze financiële voorwaarden zijn van de overeenkomst in niet duidelijk.

Google sloot ook een deal met het grootste Australische mediabedrijf Nine Entertainment (uitgever van Sydney Morning Herald, The Age en The Australian Financial Review) om hun content te laten zien op verschillende Google producten.

Volgens de media gaat deze deal Google 30 miljoen dollar per jaar kosten.

De wet die ervoor zorgt dat sociale media platforms moeten betalen voor het gebruik van hun content wordt waarschijnlijk binnen een paar dagen doorgevoerd.

Laat een reactie achter

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments