DoubleVPN verwijderd door wetshandhavers

DoubleVPN verwijderd door wetshandhavers. Logboeken en accounts in beslag genomen.

Double VPN is uitgeschakeld door internationale wetshandhavers. Dat gebeurde op 21 juni 2021. Naast het in beslag nemen van het domein van de provider, hebben de autoriteiten ook toegang gekregen tot de servers, gebruikersaccounts, logs en persoonlijke gebruikersinformatie van de provider.

DoubleVPN is een in Rusland gevestigde VPN-provider. Vroeger bood het de opties van enkele, dubbele en driedubbele codering, waarbij de verbinding werd doorgestuurd via meerdere VPN-servers. Dit moest zorgen voor absolute anonimiteit en onvindbaarheid online.

DoubleVPN adverteerde zichzelf als een van de veiligste VPN-providers die er zijn en bood een niveau van anonimiteit dat geen enkele andere VPN kon evenaren.

Volgens de politie werd de dienst echter grotendeels gebruikt door cybercriminelen om cyberaanvallen uit te voeren.

Logs gevonden met gegevens van gebruikers

Op 29 juni werd, door een gezamenlijke inspanning van de Amerikaanse, Britse, Canadese, Duitse, Nederlandse, Zwitserse, Bulgaarse en Zweedse wetshandhavers, de dienst offline gehaald. Het domein en de servers werden in beslag genomen.
DoubleVPN domein uitschakeling

Volgens de autoriteiten heeft de politie toegang gekregen tot de logs van de provider. Deze logs bevatten gebruikersaccounts, persoonlijke gebruikersinformatie, informatie over het verkeer, statistieken en andere gebruikersgerelateerde gegevens. Dit betekent dat DoubleVPN-operators in feite logboeken bijhielden en gebruikersactiviteiten controleerden en registreerden.

De gegevens, die zijn opgeslagen op de servers van DoubleVPN, worden nu gebruikt om online aanvallers te identificeren en te vervolgen.

De autoriteiten zullen de komende dagen meer informatie geven over de operatie en de activiteiten waarmee DoubleVPN is geassocieerd.

Laat een reactie achter

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Die zijn mooi de pineut met zn allen!