Apple vindt kwetsbaarheden in zijn software

Apple vindt kwetsbaarheden in zijn software

Op 27 januari van dit jaar heeft de Amerikaanse computergigant Apple, drie kwetsbaarheden gevonden in zijn software, waar cybercriminelen toegang mee kunnen krijgen tot persoonlijke en privédata en gegevens. 

Een van de kwetsbaarheden is gevonden in de core van hun eigen OS en twee van de kwetsbaarheden zijn gevonden in hun WebKit engine.

Volgens Apple kunnen cybercriminelen op afstand toegang gekregen hebben tot Apple apparaten, de apps die erop staan en persoonlijke gegevens die daarmee zijn ingevoerd of opgeslagen.Cybercriminalen toegang tot apparaten, apps en persoonlijke gegevens

Tot op heden, is er nog niet heel veel naar buiten gebracht, hoe erg de veiligingsproblemen geweest zijn, of er klanten zijn aangetast en of de kwetsbaarheden echt zijn gebruikt door kwaadwillende. Zoals gewoonlijk in verklaringen, is de mediagigant aan de stille kant om zoveel mogelijk details van de kwetsbaarheden verborgen te houden. Wel wilde het bedrijf kwijt dat de kwetsbaarheden wel degelijk gebruikt konden worden voor degene die wist waarnaar te zoeken.

Voor zover nu bekend zijn de veiligheidsproblemen gedicht met een recente core update naar iOS 14.4 en iPadOS 14.4. Tot op heden zijn er nog geen verdere verklaringen van Apple gekomen, om zo verder de kwetsbaarheden te kunnen begrijpen.

Laat een reactie achter

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments