videoland-streamen-vpn

Videoland kijken in het buitenland… Goed te doen?

Het beste Nederlandse alternatief van Netflix en andere grote streamers, moet toch echt wel Videoland zijn.

Het bedrijf wat begon als video en DVD rental in elke stad of dorp is een aantal jaar geleden overgegaan naar streaming video en is onder andere geliefd voor The Handmaid’s Tale, The Wire en Killing Eve, maar ook voor zijn Nederlandse reality soaps als The Bachelorette.

Uiteraard wil je als Videoland Abonnee overal kijken en geen minuut missen van al dat moois, ook op vakantie, in het buitenland en op een ander continent.

Maar kan dit allemaal wel? We zullen het eens uit gaan zoeken.

Pak vandaag nog de beste VPN in Nederland!

Videoland in Europa

Om heel kort door de bocht te zijn, ja, het kan, maar er is natuurlijk wel een “maar” als kanttekening.

Live events, zoals voetbal of andere evenementen, mochten die ooit gestreamd worden, zullen alleen in Nederland zelf vertoond worden. Dit geldt echter niet voor de zenders RTL4, RTL5, RTL7 en RTL8, wat ze daarom ook wellicht de naam “Campingzender” heeft opgeleverd.

Het is echter wel mogelijk om in heel Europa, of het grootste gedeelte van Europa te kunnen kijken, met name gericht op de lidstaten.

Voor zover ons bekend is, zit hier geen limiet aan vast aan hoe lang je in het buitenland kunt verblijven voor het geblokkeerd wordt, net als wat KPN doet met iTV.

Videoland is in het buitenland onbeschikbaar

Live Videoland

Videoland is eigendom van RTL, dus streamen kan voor de zenders RTL4, RTL5, RTL7 en RTL8, waar alleen de eventuele programma’s worden geblokkeerd, welke een landsbeperking hebben.

In 99% van de gevallen zijn alle rechten verkregen om vrij te kunnen streamen binnen Europa.

RTL XL ook geblokkeerd?
Daar kunnen we ook mee helpen!

Videoland buiten Europa

Kijk, daar is waar het kijkplezier snel over is. Het kan simpelweg niet en genieten van de series en films is dan snel afgelopen, tenzij je een andere dienst pakt, maar dat kan niet de bedoeling zijn als je al abonnee bent van deze dienst.

Je kunt gewoon lekker de content kijken die in je hotel of locatie aangeboden wordt, maar dat is in veel gevallen niet echt interessant als buitenlander in een ander land. De Russen laten bijvoorbeeld alles vertalen door een persoon per serie en daar moet je tegen kunnen.
Er gelden georestricties voor Videoland buiten EuropaHet komt erop neer dat je moet zoeken naar een manier om je IP-adres te verbloemen en de PC, tablet, telefoon of laptop moet laten denken dat je gewoon nog in je luie stoel in Nederland zit, maar hoe doe je dat?

De oplossing

Een VPN, dat is de oplossing voor al je Videoland problemen als je van het continent af bent.

VPN staat voor Virtual Private Network en staat direct verbonden aan het land waar je op wilt “inloggen”.

Wil je er meer over leren?

Wil je dus een VPN voor Nederlandse content als bijvoorbeeld Videoland, zet je in je browser de VPN na installatie en aanmelden aan en je kijkt al je favoriete series, dramas en andere content vanaf het continent waar je je bevindt. Makkelijk!
Verander je virtuele locatie met een VPN

Is het legaal?

Ja hoor, een VPN is een normaal programma, wat in de eerste instantie gebruikt wordt om een veilige verbinding te leggen met het bedrijf waar iemand voor werkt als die op de baan is. Zo kunnen medewerkers toch veilig hun e-mails en info ophalen, zonder dat ze ervoor fysiek in het kantoor moeten komen. Voor mensen die veel in de auto zitten is dit een perfecte oplossing.

Is anoniem surfen een echte mogelijkheid?
Alles is mogelijk met een VPN!

Dat het ook voor andere doeleinden gebruikt kan worden is ten tweede, maar allerminst verboden. Geen enkele zorg dus om het te laten.

Alternatieven?

Er zijn altijd alternatieven, maar deze hebben meer haken en ogen dat een VPN.

Denk hierbij aan streams die illegaal gestart worden of proxy’s, welke behoorlijk onstabiel zijn. In veel gevallen worden beiden behoorlijk snel gevonden en offline getrokken, zodat de kijken weer niks heeft. Je moet in beide voorbeelden goed overweg kunnen om deze streams of proxy’s te vinden en als je ze hebt, hoe lang kun je kijken?

Het opzetten van een stream zonder rechten, ook al is het voor jezelf om op vakantie uit de voeten te kunnen, strafbaar als diefstal en dus enorm af te raden.

De minder illegale optie is alles wat mogelijk is te downloaden om later te kijken op de plek van bestemming. Het kost ontzettend veel ruimte op je medium en het wordt niet geüpdatet met nieuwe content, dus eenmaal gezien is gezien en niet te bingen dus.
Illegale downloadsites zijn niet zo goed als VPN's

Zo simpel?

Ga je je opties overwegen om ’s avonds lekker na het werk in het hotel op huis in het buitenland onderuit te zakken met je favoriete serie of film, moet je niet moeilijk doen en een VPN zeker de overweging geven.

Hier op de site staan een aantal VPN’s waarvan wij denken dat deze prijs-kwaliteitverhouding goed genoeg zijn om te gebruiken, met zo min mogelijk haken en ogen.

Welke VPN's raden wij aan?

Het installeren wat welke VPN dan ook is erg gemakkelijk in de browser naar keuze en met een paar klikken heb je het door hoe het werkt.

Weer een zorg minder en veel kijkplezier!

Laat een reactie achter

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments