NordVPN betaling

NordVPN vervangt PayPal voor Adyen

Tot verrassing van veel abonnementhouders, heeft VPN provider NordVPN plots besloten niet langer PayPal te ondersteunen. Als officiële reden geeft NordVPN dat er onenigheid is op het ideologische vlak, wat zo veel zegt als ‘geen commentaar’. NordVPN vervangt Paypal voor de Nederlandse betalingsverwerker Adyen.

De eerste berichten doken eerder deze maand op, toen gebruikers er achter kwamen dat ze niet langer met PayPal konden betalen. Afgelopen week ontvingen de abonnementhouders die via PayPal betalen mail van NordVPN. Hierin legt het bedrijf in weinig woorden uit dat de samenwerking ophoudt te bestaan. Als goedmakertje mogen de huidige gebruikers voor een zachte prijs hun abonnement voortzetten met een andere betaalmethode. In een blogpost gaat NordVPN verder in op de keuze.

Betalingen zelf in beheer

NordVPN vervangt PayPal niet voor de minste partij. Het Nederlandse Adyen is sinds de oprichting in 2006 in rap tempo de betalingswereld aan het veroveren. Volgens het blog stelt de overstap naar Adyen NordVPN in staat om zelf de controle over hun betalingen te hebben. Betalingen via PayPal verlopen altijd langs de eigen systemen van PayPal, en de VPN provider houdt deze liever in eigen hand. Adyen laat het bedrijf wel hun eigen betalingssysteem beheren, dus de keuze was voor NordVPN relatief snel gemaakt. Naast de mogelijkheid om alle data in eigen beheer te houden, biedt Adyen ook ondersteuning voor verschillende regionale betalingsopties. Deze hoopt NordVPN de komende weken uit te rollen voor gebruikers wereldwijd.

Verbazing bij gebruikers

Online wordt wisselend gereageerd op de beslissing. Veel gebruikers op Reddit wijzen er op dat ze liever niet direct met hun creditcard (waar veel persoonlijke informatie aan is te herleiden) betalen bij een VPN provider. Aan de andere kant klinkt er ook begrip voor de beslissing, omdat PayPal wel vaker overhoop ligt met hun klanten. Hierbij wordt verwezen naar de vele conflicten tussen PayPal en gebruikers, waarbij PayPal de rekening van de gebruiker bevriest in het geval van een conflict. Dit soort problemen zorgden er al eerder voor dat andere grote bedrijven niet langer PayPal gebruiken, waaronder Ebay, dat voorheen nog eigenaar was van de dienst. NordVPN vervangt PayPal dan ook voor een bedrijf dat duidelijk voor een oplossing kiest die de VPN provider meer opties geeft.

Of stopt PayPal met VPN?

PayPal heeft zelf niet gereageerd op de beslissing om de samenwerking met NordVPN stop te zetten. Het bedrijf staat er wel om bekend veel belang te hechten aan de partijen met wie ze samenwerken. In 2016 stopte het bedrijf helemaal met het verwerken van betalingen aan VPN provider Unotelly. Enkele jaren daarvoor stopte het met betalingen verwerken voor de welbekende filelockers als MegaUpload, Putlocker en MediaFire. Ook bevroor het de financiën van verkopers van cheats in online game PUBG. Het is dus niet ondenkbaar dat PayPal heeft besloten om alle betalingen van VPN providers stop te zetten en dat we in de komende weken meer bedrijven zien die gedwongen overstappen naar een andere betaalmethode.

NordVPN komt als een van de beste providers uit onze test van de beste VPN’s. Met een groot netwerk, goede no-logging policy en ondersteuning voor het omzeilen van geoblokkades, weet het bedrijf een mooi aanbod neer te zetten. Naast PayPal, kun je bij het bedrijf ook betalen met verschillende cryptomunten, die waarschijnlijk het meest anonieme alternatief bieden. Heeft deze keuze voor een nieuwe betalingsverwerker invloed op jouw beslissing om voor NordVPN te kiezen? Laat het ons weten in de comments.

Laat een reactie achter

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments