Jonge hackers aan het werk

Jonge hackers rukken op

Jonge hackers

Steeds meer jongeren zijn in staat een computer, tablet, mobiele telefoon, e-mailadres of website te hacken. Dit brengt ook de privacy van al jouw e-mails, wachtwoorden, bankzaken en nog veel meer van jouw gegevens in gevaar. Gelukkig is er een manier om veilig en anoniem te blijven op het internet.

Beste VPN tegen hackers?

1. VPN Nederland

Hackers van je af houden is één van de belangrijkste taken van een VPN. 5 Euro VPN doet dit perfect, en ook nog eens voor de laagste prijs die je zult vinden.

VPN Nederland
De beste VPN voor Nederlanders

2. NordVPN

NordVPN is één van de grootste en meest betrouwbare VPN’s beschikbaar. Omdat ze hun product telkens blijven ontwikkelen, is deze VPN erg geschikt om je te beschermen van bedreigingen van buitenaf.

NordVPN
De gemakkelijkste VPN om te gebruiken

3. ExpressVPN

We kunnen geen enkele reden bedenken waarom je niet een poging kunt wagen met ExpressVPN. Betrouwbaar, beveiliging goed op orde en snel.

ExpressVPN
Snelheid en veiligheid

Het onderzoek

Veiliginternetten.nl deed een representatief onderzoek onder ruim duizend 12- tot 18-jarigen naar hun hackervaring. De meeste jongeren zien hacken als een criminele activiteit, maar zijn er vaak ook wel nieuwsgierig naar. Het is iets nieuws en spannends. Bijna de helft van jongeren die nog nooit heeft gehackt zou het zelfs wel willen doen. Uit het onderzoek bleek dat 5% van de jongeren wel eens een computer is binnengedrongen of een e-mailaccount heeft gehackt. En zelfs 14% is wel eens mobiele telefoon binnengedrongen. Ook het hacken van schoolwebsites is erg interessant voor jongeren. Zo leggen ze de website van hun school wel eens plat of breken ze in in Magister, een website en app die veel scholen gebruiken om roosters en cijfers in op te slaan.

Is het illegaal?

Hacken is niet altijd illegaal. Sommige bedrijven werken samen met hackers om de beveiliging van hun website te verbeteren. De hackers krijgen toestemming de website te kraken en zodra dit gelukt is, maken ze hier een melding van. Ook als de hacker geen toestemming heeft gekregen van het bedrijf, hoeft het niet illegaal te zijn. Zolang de hacker het lek meldt aan de eigenaar, mag de hacker een programma maken waarmee anderen de website kunnen binnendringen. De hacker is dan niet strafbaar, omdat de eigenaar op de hoogte was gesteld van het lek en zelf besloten heeft er niets mee te doen.

Veilig met VPN

Maar lang niet alle scholieren weten wanneer ze computervredebreuk plegen. De kans dat jouw computer,  mobiele telefoon of website gehackt wordt zonder dat je hiervan op de hoogte wordt gesteld, is in de afgelopen tien jaar dan ook enorm gegroeid. Daarmee groeit vanzelfsprekend de behoefte om onlineveiligheid te kunnen waarborgen. Het gebruik van een VPN (Virtual Private Network) is een uitstekende manier om deze onlineveiligheid te garanderen. Jouw apparaat maakt bij het gebruik van een VPN niet meer contact via jouw eigen IP-adres, maar via dat van de VPN-server. Op deze manier kunnen hackers jouw data niet traceren. Dan kan jij veilig surfen, online bankieren of een openbaar wifi-netwerk gebruiken.

Laat een reactie achter

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments