Hoe kijk ik RTL XL in het buitenland?

Hoe kijk ik RTL XL in het buitenland?

Het vakantieseizoen is voorbij. Vakantie in eigen land was dit jaar het devies. Heel wat buitenlandse reisjes zijn verschoven naar een later moment.

Je wilt dan natuurlijk wel kunnen genieten van je favoriete series op jouw vakantieadres. En dan loop je plots tegen de onhandige regiorestricties van RTL XL aan.

Maar er is een oplossing!

En de naam van die oplossing: VPN Nederland!

Waarom is RTL XL streamen beperkt in het buitenland?

Vorig jaar introduceerde de EU regels om streamingdiensten te bewegen hun programma’s in heel Europa aan te bieden. Heel fijn voor consumenten, want nu kun je tijdens een vakantie in Europa gewoon genieten van je favoriete series en films. Ook RTL XL is binnen Europa te streamen.

Wel moet je voorafgaand aan je vakantie de RTL XL app downloaden, want in de app-store in het buitenland ga je deze niet vinden.

Ook is het belangrijk om te weten dat niet alle programma’s beschikbaar zijn buiten Nederland. Dat voelt nog altijd oneerlijk, gezien je gewoon betaalt voor je abonnement.
Niet alle RTL XL programma’s zijn beschikbaar buiten Nederland

Dit doet RTL om te voorkomen dat ze apart rechten moeten betalen voor uitzending in het buitenland van programma’s die ze inkopen. Zo kan je dus zelfs binnen Europa niet bij alle content. Buiten Europa werkt RTL XL helemaal niet.

Alle verbindingen worden geblokkeerd. Opvallend is dat RTL XL, in tegenstelling tot Ziggo Go, niet op de website vermeldt of je onbeperkt binnen Europa kan streamen. Bij veel streamingdiensten is dit beperkt tot een specifieke periode, maar bij RTL XL lijkt dit onbeperkt te zijn.

Hoe kan je toch RTL XL bekijken op reis?

Gelukkig zijn er oplossingen om op jouw vakantieadres bij het volledige aanbod van RTL XL te komen.

Allereerst kun je gebruik maken van een proxy-server. Door jouw verbinding hier langs te laten lopen, lijkt het voor RTL alsof je vanuit Nederland inlogt. Lastig is dat deze proxy’s vaak erg druk en langzaam zijn. Dat heeft forse invloed op hoe jouw programma eruit ziet. Ook worden deze proxy-servers massaal geblokkeerd door streamingdiensten, om dit ‘misbruik’ tegen te gaan.
Proxyservers gebruiken om RTL XL te deblokkeren

Je zou iets als het heftig beveiligde TOR kunnen gebruiken, maar dit is zodanig traag dat streamen eigenlijk geen optie is.

De beste manier om in het buitenland RTL XL te streamen is via VPN. Doordat deze servers minder druk zijn, is je verbinding meestal uitstekend. Ook heb je de keuze om een andere VPN server te gebruiken als je verbinding tegenvalt. Daar komt nog bovenop dat al jouw gegevens meteen zijn versleuteld.
Een VPN gebruiken om RTL XL in het buitenland te kijken

Zo kun je zorgeloos gebruik maken van de WiFi op de camping of het hotel. Je hoeft niet bang te zijn dat iemand jouw data onderschept en hier misbruik van kan maken. Ook kun je gemakkelijk wisselen naar de Nederlandse appstore, zodat je ook in het buitenland de RTL XL app kunt downloaden.

Welke VPN moet je kiezen?
Bekijk onze top keuzes!

Welke VPN heb je nodig om RTL XL in het buitenland te kijken?

Uiteraard is niet elke VPN gelijk. Er zijn dus wat zaken waar je op moet letten als je een abonnement wilt afsluiten:

  • Je VPN moet van keuze natuurlijk servers in Nederland aanbieden.
    Dat is gelukkig redelijk standaard, maar het is handig dit vooraf op te zoeken. Hoe meer beschikbare servers, hoe groter de kans dat je er eentje vindt die snel is en goed werkt.
  • Veel VPN’s hebben speciale features en servers om te helpen met streamen.
    Deze helpen je de blokkades te omzeilen, en kunnen erg handig zijn.

Kijk RTL XL in het buitenland met een VPN

NordVPN en ExpressVPN adverteren hier actief mee, maar richten zich vooral op zaken als Amerikaanse Netflix. Voor Nederlandse diensten is het slim een Nederlandse VPN te overwegen.

Niet alleen hebben deze VPN’s meer kennis van de Nederlandse markt en wetgeving, je hebt ook nog eens ondersteuning in je eigen taal. Nederlandse VPN’s hebben meer focus op de Nederlandse streamingdiensten, dus is de kans ook groter dat deze goed werken.

Er zijn inmiddels een aantal goede opties voor Nederlandse VPN’s. Uit onze testen blijkt dat VPN Nederland uitstekende stabiele en snelle servers biedt, en makkelijk streamingdiensten ontsleutelt.

VPN Nederland
Nederlandse VPN voor Nederlanders!

Maar ook het Nederlandse 5 Euro VPN is een interessante keuze mocht je op zoek zijn naar een goedkopere optie.

5 Euro VPN
De goedkoopste VPN voor RTL XL!

Met een VPN stream je gemakkelijk overal de content die je zoekt

Loop je dus tegen onhandige regiorestricties van RTL XL op? Ga dan op zoek naar een betrouwbare VPN provider.

Niet alleen kun je hiermee alle streamingdiensten ontsluiten; met de uitstekende beveiliging van VPN zijn jouw data beschermd. Je maakt het bedrijven moeilijker om je te volgen, zodat ze niet stiekem geld verdienen aan jouw gegevens. En het is best fijn om niet overdreven voorzichtig te moeten zijn wanneer je gebruik maakt van openbare WiFi, waar zonder VPN makkelijk misbruik van wordt gemaakt.

Met een VPN kun je in het buitenland probleemloos RTL XL kijken. Of je nu binnen of buiten Europa zit, je hebt altijd alle content tot je beschikking.

Laat een reactie achter

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments