Het F1 kampioenschap verdwijnt weer achter een betaalmuur

Het F1 kampioenschap verdwijnt weer achter een betaalmuur

We konden er natuurlijk op wachten, na acht jaar gratis van de Formule 1 te hebben genoten bij Ziggo, vervallen de rechten vanaf volgend jaar naar een nieuwe partij.

Het Zweedse Nordic Entertainment Group heeft de rechten vanaf 2022 weten te kopen en eigenlijk is daar maar 1 partij de dupe van: de kijkers.

Via hun eigen streamingplatform Viaplay zullen ze de wedstrijden vanaf volgend jaar tegen betaling uitzenden, met slechts zes gratis te bekijken races voor de overige kijkers.
Vanaf volgend jaar wordt Formule 1 van Viaplay gestreamd

Klinkt als een doemscenario voor de fans. Onze eerste indruk is dat we hier in ieder geval niet echt beter van zullen worden.

Trekt u de knip even?

Zoals altijd wanneer het om uitzendrechten gaat, is de partij met de grootste portemonnee degene die er met de buit vandoor gaat. Nordic Entertainment Group zou volgens de media berichten meer dan honderd miljoen euro hebben betaald om drie jaar lang de koningsklasse van de autosport uit te mogen zenden.

Daarnaast heeft het bedrijf de rechten op het Duitse Bundesliga voetbal. Ze zouden ook azen op de rechten van het Nederlands voetbal. Directeur Anders Jensen liet in een gesprek weten dat NENT Group probeert van zo veel mogelijk sporten de uitzendrechten te bemachtigen, zodat ze de grootste aanbieder van sportwedstrijden in ons land kunnen worden.
Er zijn andere Viaplay sportkanalen, als onderdeel van hun abonnement

Om dit alles geschikt te maken voor de Nederlandse markt opent het Zweedse bedrijf een studio in Amsterdam.

Of dit ook betekent dat de huidige presentatoren en verslaggevers van Ziggo een overstap zullen maken is nog niet bekend gemaakt, vermoedelijk omdat hier nog druk over wordt onderhandeld achter de schermen.

Hier zullen de fans waarschijnlijk gemengd op reageren, want Olav Mol en consorten zijn zeker niet bij alle F1 fans populair. Vooral hun waanzinnige nadruk op de prestaties van Max Verstappen wordt door de wat oudere fans niet altijd gewaardeerd.

Aan de andere kant heeft het team van Ziggo de populariteit van de Formule 1 in ons land veel goeds gedaan. Hier verdienen ze dus zeker een compliment voor.

Wat moet dat gaan kosten?

Ook over de prijzen van Viaplay is nog niet veel bekend.

Kijkend naar de Zweedse prijzen valt een prijskaartje van zo’n 45 euro per maand te verwachten voor een volledig abonnement waar ook series en films onder vallen. Dat is best een forse toegangsprijs voor mensen die het liefst alleen de F1 wedstrijden willen bekijken, maar er zullen waarschijnlijk meerdere abonnementsvormen komen.
Je kunt ook films en series met een Viaplay abonnement kijken

Alternatief blijft het F1TV Pro abonnement ook werken in ons land. Hierbij kun je voor ongeveer zestig euro per jaar alle wedstrijden via de app volgen.
Je kunt voor F1 TV betalen om Formula 1 te kijken

Onhandig is dat deze app zeer beperkt op smart TV’s beschikbaar is, waardoor je dus gebonden bent aan een tablet met schermdeling, wat verre van ideaal is.

Kun je de Formule 1 nog gratis kijken in 2022?

Als je nog wel alle wedstrijden gratis wilt bekijken in 2022 zal je op zoek moeten gaan naar alternatieven.

Een goeie tip is om ons artikel over hoe je gratis de F1 kunt streamen in 2021 te lezen, hier doe je ongetwijfeld een paar ideeën op.

Wil je weten hoe je kunt ontsnappen aan de F1-streaming-apocalyps??

Uiteraard komen we tegen de tijd dat het nieuwe seizoen voor de deur staat met een nieuwe lijst. Zo kun je hopelijk ook volgend jaar gewoon gratis alle wedstrijden streamen.

Zoals altijd zul je hier waarschijnlijk wel een VPN voor nodig hebben, want in ons eigen land kunnen we komend jaar dus niet meer terecht.

Wat we wel zeker weten is dat dit absoluut gevolgen gaat hebben voor de Formule 1 fans in ons land. Of deze allemaal uit zullen wijken naar opties als Ace streams of andere illegale streamingplatformen valt nog te bezien.

Als er een legale optie is, zullen veel gebruikers hier toch voor blijven kiezen. Mocht je toch voor een van de streaming opties kiezen, zorg dan dat je altijd jouw data beschermt door een VPN te gebruiken.

Onze keuze hiervoor is meestal VPN Nederland, simpelweg omdat deze partij voor ons Nederlanders de beste opties biedt.

  • Goed in het omzeilen van geografische blokkades, gespecialiseerd in streamen en razendsnel.
  • Mocht er iets misgaan heb je altijd ondersteuning in het Nederlands en dat is zeker wat waard.
  • Daarnaast is deze VPN provider bijzonder betaalbaar, iets wat voor ons Nederlanders niet onbelangrijk is.

VPN Nederland
Gewoon de beste VPN voor Nederlanders!

Vanaf volgend jaar wordt het zoeken of betalen

Het is altijd storend als de uitzendrechten van jouw favoriete sport plotseling verschuiven naar een andere partij. Ondanks dat bedrijven het idee hebben dat ze je een dienst leveren, is het uitzoekwerk wat hierbij komt kijken zeker niet klantvriendelijk.Om het over de prijzen die worden gevraagd om sportwedstrijden te streamen nog maar niet te hebben.

Voorlopig kunnen we in ieder geval dit jaar nog gratis genieten van de Formule 1, maar maak je maar vast klaar voor komend jaar, wanneer we weer net als veel andere landen op zoek mogen naar een betere optie.

Laat een reactie achter

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments