Beste streamingdiensten

Het streamen van video is de afgelopen jaren in een ongelofelijk tempo toegenomen. Internetsnelheden hebben eindelijk het niveau hebben bereikt dat je zelfs op je mobiele telefoon in degelijke kwaliteit naar een film kunt kijken. Streamingdiensten schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Praktisch iedere rechthebbende probeert een stukje van de taart in te pikken, waardoor het verdraaid lastig kan zijn om te kiezen op welke dienst je een abonnement neemt. Zeker omdat je bij vrijwel alle diensten te maken krijgt met geografische blokkades. Die je uiteraard kunt omzeilen met een VPN. We zetten de beste streamingdiensten voor films voor je op een rij.

Beste VPN voor streaming?

5 Euro VPN

5 Euro VPN combineert Smart DNS met waanzinnige prijzen. Snelle en veilige verbindingen om zonder problemen te kunnen streamen. Onze keuze!

NordVPN

NordVPN begrijpt het belang van anonimiteit en geoblokkades omzeilen. Hun Smartplay functie combineert een VPN met Smart DNS, wat perfect werkt voor streamen.

ExpressVPN

Streamingbedrijven als Netflix, HBO en Hulu werken er hard aan om VPN IP’s te blokkeren. Het team van ExpressVPN houdt dit nauwlettend in de gaten en opent meteen een nieuwe server wanneer er eentje wordt geblokkeerd.


Netflix logo

1. Netflix

Een lijst over streamingdiensten kan natuurlijk niet compleet zijn zonder Netflix. Ooit begonnen als een online verhuurbedrijf waar je je dvd’s met de post kreeg opgestuurd, is Netflix tegenwoordig alomtegenwoordig. Het aanbod aan films op de dienst is heel behoorlijk. Er is een mooie verhouding tussen oude klassiekers en nieuwe releases die maandelijks wisselt. Let dus wel op dat films plots kunnen verdwijnen van de dienst. Ook verschilt het aanbod per regio, dus een VPN voor Netflix levert je veel voordeel op. Zo biedt de Amerikaanse Netflix 30% meer content dan de Nederlandse Netflix-bibliotheek. Behalve de eigen producties worden veel films nog niet in 4K HDR vertoond, dat blijft voorlopig voorbehouden aan de fysieke markt voor Blu-ray. Netflix heeft nog een distributiedeal met Disney om hun films uit te mogen zenden, maar die eindigt in 2018. Hou er dus rekening mee dat je het derde deel van de nieuwe Star Wars-trilogie waarschijnlijk op Disney’s eigen nieuwe dienst zal moeten kijken.

€7.99 voor het basisabonnement (VPN vereist voor Amerikaanse content)
€13.99 voor UHD streaming (VPN vereist voor Amerikaanse content)

Amazon Prime logo

2. Amazon Prime

Amazon is hard aan het werk om Netflix naar de kroon te steken, maar heeft nog wel wat stappen te zetten. Het bedrijf investeert enorme bedragen in nieuwe content, maar heeft iets meer focus op series dan op films. De films die wel op het platform te bekijken zijn, leveren een interessant contrast op met Netflix. Er is een duidelijke focus op exclusiviteit, zodat er maar weinig overlap is tussen de twee diensten. Amazon biedt overigens niet alleen streaming aan, je kunt sommige titels ook kopen of huren. Dit vertekent het aanbod wel een beetje, het aantal films lijkt hierdoor groter dan het is. Erg prettig is het overzicht met 4K HDR content, iets dat Netflix nog altijd ontbeert. Amazon Prime Video is inmiddels beschikbaar in Nederland, maar kent iets andere inhoud dan de Amerikaanse variant. Wil je echt alle content bekijken, is een VPN-server is noodzakelijk om dit vanuit Nederland te kunnen.

€5.99 per maand (VPN vereist voor Amerikaanse content)
Hulu logo

3. Hulu

Hulu is een samenwerkingsverband tussen verschillende grote mediabedrijven. Onder andere Fox, Disney, Warner Bros, Comcast en AT&T leveren hun films aan de dienst. Hulu blinkt uit in een zeer breed aanbod aan films voor een redelijke prijs. Grootste nadeel is dat je de dienst niet kunt benaderen (of je kunt registreren) buiten de Verenigde Staten en Japan. Een VPN voor Hulu biedt hier dus de uitkomst; hiermee kun je zonder problemen genieten van alles dat de dienst te bieden heeft. Er was een gratis variant met reclame, maar die is vervangen voor een abonnementsmodel. Op dit moment zijn er twee varianten. De goedkoopste bevat nog steeds reclames, hou hier dus rekening mee.

$7.99 per maand (inclusief reclames, VPN vereist)
$11.99 per maand (reclamevrij, VPN vereist)

MUBI logo

4. Mubi

Mubi is een beetje een vreemde eend in de bijt. De streamingdienst biedt alleen toegang tot films, en focust zich daarbij op filmhuisfilms en klassiekers. Elke dag wordt een nieuwe klassieker op de dienst gezet, die na dertig dagen weer verdwijnt. Het aanbod aan films is echt heel anders dan elke andere streamingdienst, wat Mubi een uniek imago oplevert. Cinefielen kunnen zich tegoed doen aan een ongekende weelde aan arthousefilms en festivalsuccessen. De tikkende klok op de achtergrond is echter wel een pijnpunt. De dienst is te vinden op veel verschillende platformen en daarnaast ook beschikbaar in Nederland. Het aanbod verschilt wel per land, omdat de distributierechten per film verschillen. Je kunt met een VPN voor Mubi dus nog meer uit je abonnement halen.

€8.99 per maand (VPN vereist voor content in andere regio’s)
HBO NOW

5. HBO GO/NOW

Een bedrijf dat de naam Home Box Office draagt kan natuurlijk niet achterblijven als het op kwaliteitscontent aankomt. HBO maakt al jaren furore met haar eigen producties, maar op hun eigen streamingdienst is nog veel meer te vinden. Het aanbod is wel stukken kleiner dan bijvoorbeeld Netflix en Amazon, maar dat maakt HBO goed met kwaliteit. Als je een liefhebber bent van documentaires kun je bij HBO naar hartenlust streamen. Prettig is de mogelijkheid om op alfabetische volgorde door de hele lijst met aangeboden films te browsen. HBO Go is de versie van de dienst die je bij je abonnement op HBO krijgt en is ook in Nederland verkrijgbaar via Ziggo. HBO Now is de losse abonnementsdienst, die alleen in de VS verkrijgbaar is. Voor het volledige aanbod zal je dus een VPN voor HBO Now moeten gebruiken. HBO is niet blij met gebruikers van VPN, dus hou er rekening mee dat als ze dit merken, ze je abonnement kunnen afsluiten.

€11.95 per maand via Ziggo Movies & Series XL pakket
$15 per maand via HBO in de VS (VPN vereist)

popcornflix logo

6. Popcornflix

Voor wie liever niet aan een maandelijks abonnement vast zit, zijn er ook interessante opties. Popcornflix biedt bijvoorbeeld een gratis dienst, waarbij reclames worden getoond. Het bedrijf is bezig met een forse uitbreiding in de Europese markt, maar is helaas nog niet in Nederland beschikbaar. Met een VPN moet het echter geen probleem zijn om deze geoblokkade te omzeilen. Het aanbod op de dienst is redelijk breed. Er zijn veel meer films met een laag budget op de dienst te vinden, maar met een beetje zoeken, kun je zonder probleem een avondje genieten van een topfilm.

Gratis met reclames (VPN vereist)
Crackle logo

7. Crackle

Crackle, eigendom van Sony, is een wat aparte streamingdienst. De prijs kan in ieder geval geen obstakel zijn, Crackle is gratis te bekijken met reclames. Daar lever je echter wel een hoop kwaliteit voor in. Het lijkt soms wel of de films op Sony’s eigen streamingdienst er maar lukraak op worden aangeboden. Door de directe verbinding met Sony, kun je soms verrassende dingen tegenkomen. Zo werd de film The Social Network gratis op het platform vertoond ten tijde van de hoorzitting van Mark Zuckerberg in het Amerikaanse congres. Dit soort grappige inhakers op de actualiteit maken de dienst zeker de moeite waard. Je hebt wel een VPN nodig voor Crackle, de dienst is namelijk alleen in de Verenigde Staten beschikbaar.

Gratis met reclames (VPN vereist)
Tubi TV logo

8. Tubi.TV

Gratis streamingdiensten zijn schaars, maar ze bestaan wel degelijk. Tubi is hier een uitstekend voorbeeld van. Op deze dienst kun je naar hartenlust films en series streamen voor nop. Tubi.tv heeft een verrassend goed aanbod aan films, zeker wanneer je naar de prijs kijkt. De interface is overzichtelijk en de kwaliteit van de video’s is prima. Lang niet alle titels worden in HD weergegeven, maar de kwaliteit is ook voor SD prima. Video’s worden voorafgegaan door een reclame, maar lijken niet te worden onderbroken. Tubi.tv is niet beschikbaar in Europa en je moet een account aanmaken om te kunnen kijken. Met een VPN is deze geoblokkade echter simpel te omzeilen. De dienst heeft nog niet veel apps beschikbaar, maar iedereen die via de browser streamen geen obstakel vindt, kan met Tubi een leuke avond tegemoet gaan.

Gratis met reclames (VPN vereist)

Vudu logo

9. Vudu

Vudu is eigenlijk meer een verhuurdienst, vergelijkbaar met iTunes en Google Play Video. Naast de te huren en kopen films, biedt de dienst ook rond de duizend gratis beschikbare films aan met reclames. Deze “Movies on Us”-dienst heeft nog best een aardig aanbod, en voor de prijs hoef je het niet te laten. Een VPN voor Vudu is wel een vereiste, de dienst werkt alleen in de VS en Canada. Minpuntjes zijn de wat onduidelijke lay-out van de app en de prijzen van sommige films. Toch is het de moeite waard om te kijken of de film die je wilt zien toevallig ook gratis op Vudu te bekijken is.

Gratis via “Movies on Us” (VPN vereist)
Individueel geprijsd per film voor verhuur of koop

De toekomst van streamingdiensten

Het aanbod aan streamingdiensten groeit met de dag, dus deze lijst zal binnenkort ongetwijfeld moeten worden uitgebreid. De lancering van Disney’s eigen streamingdienst zal absoluut een effect hebben op het aanbod van andere diensten. Ook DC Comics (bekend van Superman en Batman) introduceerde onlangs zijn eigen streamingdienst. Wat wel snel duidelijk wordt, is dat een goede VPN voor streaming veel verschil kan maken. Veel diensten maken gebruik van geoblokkades om problemen met de distributierechten te voorkomen. Let daarbij wel op dat jouw Nederlandse abonnement niet altijd werkt in het buitenland. Voor sommige diensten zal je dus een apart abonnement af moeten sluiten met een adres in de Verenigde Staten terwijl je met een VPN verbonden bent. De beste VPN’s voor het streamen van films en series kun je natuurlijk vinden in ons overzicht.

Leave a Reply