De beste gratis streamingdiensten

De beste gratis of bijna gratis streamers

De thuis bioscoop markt zit vol met goede films, afgegeven om te streamen door branche hulken als Netflix, Disney+, Amazon Prime en HBO Max. Allemaal hebben ze unieke content en soms is er een overlapping, maar allemaal leveren ze perfecte diensten en meer dan genoeg content om zelfs de meest doorgewinterde binger gelukkig te houden… als je betaalt. 

Natuurlijk heeft kwaliteit een prijs en hoe meer de kosten, hoe beter de content. Niks voor niks deze dagen. Of geld dat niet altijd? Zijn er nog streamers die de financiering ergens anders uit halen dan abonnementsgelden? Ja die zijn er en heel veel zelfs!Zijn er nog gratis streamingdiensten?

Niet iedereen weet ze te vinden, dus gaan we je helpen met de zoektocht naar gratis tot bijna gratis streamers.

Hieronder vind je een lijst met content aanbieders die hun diensten via een app of website aanbieden en geheel gratis zijn. Wellicht moet je voor de ene registreren en kun je bij de ander kijken, maar de kosten zitten hem veelal in de moeite en niet de maandelijks terugkomende financiële vergoeding.

Crackle

Een platform welke zijn eigendom deelt met Sony Pictures Television en meer naamswijzigingen heeft gehad als het platform eigenlijk zou willen.

Crackle gratis streamingdienst

Door mede-eigendom van Sony heeft Crackle een groter budget en daarom ook exclusieve content, welke varieert van docu’s tot het horrorgenre.

Crackle
Meer over deze streamingdienst leren

Helaas is Crackle nog niet beschikbaar in Nederland, dus je hebt wel een VPN nodig om het platform te bezoeken.

Welke VPN moet je daarvoor kiezen?
Wij maken het simpel voor je!

Sling Free

Dit is de gratis variant van Sling TV uit de USA. Op het moment zit Sling TV zelf achter een paywall van $30 per maand, maar Sling Free is geheel gratis, zonder registratie en kan meteen bekeken worden.Sling Free gratis online streamingdienst

Ook hier is het nodig om een VPN te nemen voordat wij Nederlanders gebruik kunnen maken van de dienst.

Sling Free heeft voor zover we gezien hebben geen originele content. Niet gemakkelijk om te vinden op het internet, maar als je hem gevonden hebt, open je een schatkist met meer dan 5000 series en films.

Peacock

Peacock is een kindje van NBC Universal en eigendom van Comcast. Een grote naam in Amerika en dus kun je verzekerd zijn van goede Comcast content.Peacock TV gratis streamingdienst in Amerika

De streamer bestaat uit twee versies. Peacock Free en Peacock Premium. Laatste is een reclame vrije service waar een maandelijks bedrag voor betaald moet worden.

Content als het originele Battlestar Galactica uit 1978 en Saved by the Bell, The Office, The Real Housewives en veel andere content gestreamd kan worden.

Peacock TV
Een van de beste gratis streamingdiensten!

Helaas heeft ook deze een blokkade, dus een VPN is nodig om de content aan te kunnen.

PopcornFlix

Niet geheel verassend, maar Sony’s collega, die we eerder al tegenkwamen bij Crackle – Chickensoup for the Soul (ja, dit is de echte naam van het bedrijf) – heeft in 2017 deze streamer ook overgekocht. Je kan dus verwachten dat er voor een gedeelte dezelfde content vertoond wordt.

Deze service is zowel op mobiele apparaten als Apple te vinden, als op PC op hun site.

Popcornflix gratis online streamen

De dienst is 100% gratis en bevat reclame om de kosten van de dienst te dekken. Hier heb je voor een gedeelte geen VPN voor nodig en de meer obscure films als het geniale Rubber (van Mr. Oizo) staan op deze streamer.

Ben je op zoek naar de moeilijk te vinden titels of door grotere streamers niet interessante films, zit je hier goed!

Crunchyroll

De thuishaven voor Anime fans van over de hele wereld. Verkrijgbaar in zowel een app als een site en voor een groot gedeelte betaald door in app advertenties en reclameblokken door de videos heen.

Als de premiumdienst genomen wordt, ben je van alle reclame af en kun je genieten van de complete bibliotheek die Crunchyroll aan te bieden heeft.

Helaas staan de oudere OVA’s en films als Lensman en Venus Wars er niet meer op welke het genre groot hebben gemaakt, maar er is meer dan genoeg content in elk genre aangeboden om elke animefan gelukkig te houden.Crunchyroll streamt anime gratis

Crunchyroll heeft samen met een aantal merken series gemaakt, waar collaboraties niet alleen met andere content aanbieders is, maar ook met een brillenmerk bijvoorbeeld.

Crunchyroll
Een platform voor alle Anime fans!

Plex

Geheel gratis en meer dan genoeg content om een filmfanaat van wat oudere films gelukkig te houden.

Het lijkt erop dat de films hier allemaal public domain zijn, wat betekend dat deze geen kopierechten meer hebben vanwege de leeftijd of algehele interesse van de films weg of verlopen is.

Verwacht niet extreem goede content net uit de bios, maar wel klassiekers die je al een lange tijd niet gezien hebt, oude tekenflms van Amerikaanse bodem van de 60’s tot de 80’s als Superman en nog oudere als Betty Boop.

Plex TV gratis streamingdienst

Daarnaast zijn er de minder gefinancierde projecten te vinden die nergens anders hun thuis konden vinden.

Houd je van wat anders, is dit een absolute aanrader om eens te bezoeken.

Tubi

Tubi op PC is nog niet beschikbaar, maar de apps op mobiele apparaten hebben een gedeeltelijke block, welke afhankelijk is van welke films of series je wilt bekijken. De een doet het wel en de ander is niet beschikbaar vanwege een landsbeperking.

Het wordt gezien als Netflix vervanger vanwege de grootte van het aanbod. Ook hier is een VPN benodigd om content op PC te bekijken, maar is de investering van een VPN meer dan waard.

TubiTV gratis streaming platform

Oude, nieuwe en unieke content en zelfs een “Not on Netflix” categorie voor al die films en series die je graag wilde zien maar niet kunt zien.

Tubi TV
Een van onze favorieten gratis streamingdiensten!

IMDb TV

Dit kan op den duur wel eens een hele grote worden door de vele samenwerkingen die de dienst nu al heeft, welke deze put uit de samenwerkingen die ze al hebben met hun originele site “Internet Movie DataBase”, waar zo’n beetje alles te vinden is over films, toen en toekomst.

De streamer heeft beloofd om naar Nederland te komen, maar ten tijde van schrijven is het nog niet beschikbaar. Een VPN is ook hier dus nodig om te kijken.
IMdb TV gratis streaming platform

PlutoTV

Dit is de eerste streamer die we hebben gevonden, die niet alleen films en series aanbiedt maar ook televisiekanalen met content.

Van Fifth Gear tot aan FBI Files en een aantal gespecialiseerde kanalen gericht op bepaalde landen.

Hier is genoeg te doen, maar na een aantal klikken is het niet makkelijk om daadwerkelijk bij het aanbod te komen. Heb je dit eenmaal door, gaat er een wereld van content voor je open.
Pluto TV gratis streamingdienst

Vudu

Een grote jongen op stream gebied met grote films en veel bekende content als The Wolf of Wallstreet en 1917 en idem series. Het is een huur/ stream/ koop service vanwaar de financiën van de streamer van Fandango komen.
Vudu streaming platform

Vudu is ook niet beschikbaar zonder VPN, dus is het aan te raden om ook daarnaar te kijken.

Een VPN

Omdat veel van de content geblokkeerd is voor regios buiten de US, is het nodig om een VPN te nemen voor de content.

Mocht je advies willen, dan raden we NordVPN aan om deze content te zien, mede om de vele opties die de VPN biedt tegenover de prijs die je betaalt per genomen periode en de velen voordelen die de VPN biedt in vergelijk met anderen voor hetzelfde geld.

Laat een reactie achter

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments