VPN voor Android – Overal veilig online

Iedereen die veel onderweg is kent het probleem. Je databundel is beperkt, dus je bent continu op zoek naar een openbare Wifi. Verbinden met zo’n onbeveiligde Wifi brengt wel risico’s met zich mee. Iedereen kan er eentje opzetten en vervolgens met jouw gegevens aan de haal gaan. Met een VPN voor Android kun je veilig overal inloggen.

Inloggen op een openbare Wifi is gevaarlijker dan de meeste mensen zich bedenken. Het opzetten van een gratis open Wifi is een fluitje van een cent. Ook voor hackers.

Iedereen die inlogt op zo’n onbeveiligd draadloos netwerk, verstuurt al zijn gegevens onversleuteld door via deze verbinding. Degene die de Wifi beheert, kan dus rustig meekijken naar alle data die wordt verzonden. Anoniem browsen is er niet meer bij. Dat is natuurlijk geen probleem als die beheerder de NS is, of een ander betrouwbaar bedrijf. Maar wanneer een openbare Wifi wordt beheerd door iemand met foute bedoelingen, kan die misbruik maken van jouw gegevens.

VPN voor Android logo

Versleutelde verbindingen via VPN

Een VPN-verbinding via Android of iOS biedt in dit geval uitkomst. Doordat jouw verbinding met de VPN server voorzien is van versleuteling, kan iemand die meekijkt jouw verstuurde gegevens niet bekijken. Een mogelijke hacker ziet alleen de versleutelde data. Om deze te kraken moet hij of zij wel van heel goede huize komen. Je kunt dus zonder zorgen je bankzaken regelen terwijl jouw databundel wordt gespaard.

Ook als je databundel groot genoeg is om overal te internetten kan een VPN een fijn idee zijn. Alle data die wordt verzonden is tenslotte versleuteld, dus ook jouw mobiele provider kan niet meekijken naar wat je doet. Daarnaast kunnen websites en diensten die je bezoekt, je niet volgen en browse je anoniem. Zo kun je ook niet lastig worden gevallen met reclame waar je niet op zit te wachten.

Streamen met VPN op vakantie

VPN op je smartphone biedt meer voordelen. Naast een goede beveiliging voor je gegevens, kun je ook diensten bezoeken die in het buitenland niet beschikbaar zijn. Het omzeilen van zogeheten geografische blokkades is met de beste VPN’s gemakkelijk geworden. Zo kun je op vakantie rustig je favoriete series blijven volgen. Of kun je terwijl je staat te wachten op de trein Amerikaanse Netflix shows bekijken. Binnen de EU werken de meeste Nederlandse diensten prima. Maar buiten Europa ben je voor Ziggo Go, RTL XL en Uitzending Gemist afhankelijk van VPN.

Het opzetten van VPN voor Android is simpel. De meeste VPN-providers bieden speciale apps voor smartphones aan, waarmee je binnen enkele ogenblikken online bent. Deze applicaties zijn speciaal ontworpen voor VPN op je Android-smartphone. Het voordeel is dat de meeste instellingen reeds goed staan en je zo aan de slag kunt.

Mocht je al wat meer ervaring hebben met VPN, dan kun je er ook voor kiezen om via OpenVPN te verbinden. Dit is een aparte open source-app, waarmee je handmatig verbinding kunt maken met jouw VPN-provider. De meeste aanbieders van VPN bieden handige vooral ingestelde profielen voor OpenVPN, waardoor je snel online bent.

Om te weten welke VPN-providers de beste ondersteuning voor Android of andere smartphones bieden, kun je onze lijst met de beste VPN-providers bekijken.

Leave a Reply