Kleine kans dat we je nog moeten uitleggen wat Netflix is. Ooit begonnen als DVD-bezorgdienst. Inmiddels is Netflix één van de grootste mediabedrijven ter wereld. ‘Bingen’ en zelfs ‘Netflix & chill’ zijn op hun eigen manier begrippen geworden. En iedereen om je heen lijkt wel een account te hebben. Er is eigenlijk maar één minpunt. En dat is het feit dat we in Nederland minder content kunnen bekijken dan in Amerika. Dit is allemaal op te lossen met een VPN. Maar wat is dan de beste VPN voor Netflix?

Wat is de beste VPN voor Netflix?

Score: 9.2

5 Euro VPN is een provider die perfect begrijpt dat ze het hun klanten het zo makkelijk mogelijk moeten maken om de Amerikaanse Netflix te kunnen kijken. Door de Smart DNS kun je gewoon inloggen op een snelle Nederlandse server, en de techniek doet de rest.

 • Snelle servers in alle belangrijke locaties
 • Enorm gebruiksvriendelijk
 • Geen beperkingen op verbindingen en snelheid
 • Gratis proefperiode en niet-goed-geld terug garantie
 • Relatief weinig servers
 • Mobiele apps missen geavanceerde functies
Score: 8.9

De Amerikaanse IP-adressen die worden gebruikt door VPN-servers, worden vaak snel herkend door bedrijven als Netflix. En daarna geblokkeerd. Het team van ExpressVPN zit hier bovenop en zorgt na een blokkade altijd zeer snel voor een nieuw IP-adres. Waardoor je eigenlijk altijd kunt genieten van het Amerikaanse Netflix-aanbod, ook vanuit Nederland.

 • Veel servers, verspreid over de wereld
 • Fijne app voor meerdere besturingssystemen
 • Prima snelheden
 • Duurder dan de concurrentie
 • Geen free trial
Score: 8.1

CactusVPN heeft zelfs een apart abonnement, gericht op het streamen van content uit bijvoorbeeld Engeland en Amerika. Hierdoor is deze VPN erg geschikt om het Amerikaanse aanbod van Netflix te bekijken

 • Gratis 24 uur proberen
 • Uniek abo-aanbod
 • 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie
 • Iets duurder dan de rest
 • Relatief weinig servers

Geografische blokkades

Voordat we kijken wat de beste VPN voor Netflix is, is het belangrijk te begrijpen waarom een VPN überhaupt invloed kan uitoefenen op jouw Netflix-aanbod. Dit komt allemaal door zogeheten geografische blokkades. In het kort komt dit er op neer dat een mediabedrijf (zoals Netflix) niet in elk land dezelfde rechten heeft voor al zijn films en series. Hierom stelt een bedrijf als Netflix strenge regels in per land. Alleen de landen waarvoor ze de rechten hebben voor bepaalde content, krijgen deze ook te zien. Zo heeft elk land zijn eigen specifieke aanbod.

Hierdoor komt het (vaak) voor dat Amerikanen een bepaalde film of serie wel kunnen kijken op Netflix, terwijl wij in Nederland dat niet kunnen. Sterker nog, het aanbod op Netflix is in Amerika bijna drie keer(!) zo groot als in Nederland. Het is alleen onmogelijk om met je Nederlandse account of login het Amerikaanse aanbod te bekijken.

VPN voor Netflix

Het is dan ook geen wonder dat men op zoek is gegaan naar mogelijkheden om wèl naar de Amerikaanse Netflix te kunnen kijken. De beste oplossing hiervoor is een VPN-provider. Een VPN (Virtual Private Network) beveiligt je online verbinding en beschermt je privacy. Door je data te versleutelen en anoniem te maken. Dit doet hij onder andere door je het IP-adres te geven van de server waarop je op dat moment verbonden bent. En staat die server in Amerika, dan wijst Netflix je automatisch het Amerikaanse aanbod toe. Dus door een VPN te gebruiken, kun je eigenlijk Netflix foppen. En vanuit Nederland alsnog het veel uitgebreidere Amerikaanse aanbod bekijken.

Nieuwe EU regels voor Netflix

Sinds 2018 zijn er nieuwe regels van kracht binnen de EU op het gebied van geografische blokkades. Nederlandse diensten als ‘Uitzending Gemist’ en ‘Ziggo Sport’ kon je voorheen vanuit andere Europese landen niet bekijken. Door de nieuwe regels zijn deze blokkades opgeheven. Zodat je op de camping in Frankrijk gewoon je Nederlandse content kunt bekijken. Voor Netflix gelden dezelfde regels. Dit betekent dat wanneer je nu op diezelfde camping in Frankrijk zit, je gewoon het Nederlandse Netflix-aanbod kunt bekijken. Inclusief ondertiteling. Omdat binnen de EU naar het land wordt gekeken waar je account is afgesloten, is het bijna onmogelijk om bijvoorbeeld het Franse Netflix-aanbod te bekijken.

Ga je naar Amerika, dan gelden de EU-regels niet meer. Hier krijg je op je city trip naar New York gewoon het Amerikaanse aanbod te zien. Buiten de EU kijkt Netflix namelijk naar de locatie van de server waarmee je inlogt. En niet naar de oorsprong van je account. Hierdoor is het dus nog steeds mogelijk om vanuit Nederland, via een VPN server in Amerika, de US Netflix te kunnen bekijken.

2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
Marga

Dank voor de tip, NordVPN draait hier zonder problemen.

Mw. Wester

Wij gaan verhuizen naar Spanje en hebben een Nederlands Netflix account. Het lijkt erop dat ik lees dat je door de nieuwe regelgeving in Spanje de Nederlandse content moet kunnen bekijken. Klopt dit wel? Ik heb hierover gebeld met Netflix en zij gaven aan dat dit niet kan.