Score

Speed
9.5
Privacy and Security
9.5
Servers
8.5
Apps
9.9
Customer support
8.5
Total rating
9.2

Eigenschappen

Software
 • Windows
 • Mac OS X
 • Linux
 • Android
 • iOS iPhone-iPad
 • Chrome plugin
 • Firefox plugin
 • Fire TV
 • KODI
 • Routers
Protocollen
 • OpenVPN
 • PPTP
 • L2TP/IPSec
 • IKEv2
 • SSTP
 • SoftEther
Betaalmethodes
 • PayPal
 • Credit Card
 • Bitcoin
 • Alipay
 • iDeal
Log policy
 • No logs
 • Limited logs
Gelijktijdige verbindingen
unlimited
Jurisdictie
Curaçao - Not a Fourteen Eyes Country AND Not an Enemy of the Internet.

5 Euro VPN Review

5 Euro VPN begrijpt uitstekend waar gebruikers van VPN naar zoeken. Betrouwbaarheid, privacy, snelheid en een goede prijsstelling. Het bedrijf mag dan net komen kijken op de markt, al bij lancering zijn de servers goed op orde, waarbij alle belangrijke regio’s zijn vertegenwoordigd. Nog belangrijker, alle regio’s leveren bovengemiddeld snelle verbindingen op. VPN verbindingen worden niet afgeknepen, er zijn geen datalimieten en je kunt met zoveel apparaten tegelijk verbinden als je wilt. Allemaal zaken die bij de concurrentie nog wel eens minder willen zijn.

Op dit ogenblik zijn de meeste servers te vinden in Europa. Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn hier de belangrijkste locaties. Met deze Europese landen, en de Verenigde Staten, kun je de meeste streamingdiensten prima benaderen. Ook Azië en Oceanië zijn vertegenwoordigd met servers in Japan, Australië en Singapore. Met de geografische afstand kun je echter verwachten dat de snelheden hier wat lager liggen dan bij de servers dichter bij huis.

5 Euro VPN

 

5 Euro VPN App

Als gebruiker wil je niet constant bezig zijn met je VPN instellen. Zeker wanneer je niet precies weet welke beveiliging of server je het beste kunt gebruiken. Dan is het fijn als een app je alle moeite uit handen neemt. Dat doet 5 Euro VPN uitstekend. De app blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid. De layout is overzichtelijk en je kunt met enkele klikken de belangrijkste functies beheren.

Na de simpele installatie, kun je met het invoeren van de activatiesleutel eenvoudig online. Alle belangrijke beveiligingsfuncties staan standaard geactiveerd. Voor wie liever iets meer controle heeft over zijn VPN, is dat beschikbaar in de opties. Handig zijn de eenvoudige keuzes die je VPN optimaliseren voor bijvoorbeeld Bittorrent of streaming. Hiermee krijg je met een simpele keuze direct de juiste server en instellingen. Anoniem browsen is in ieder geval een fluitje van een cent.

Content streamen uit een andere regio is met de 5 Euro VPN App ongekend simpel. Om Amerikaanse Netflix (of een van de vele andere diensten) te bekijken hoef je niet eens in de Verenigde Staten in te loggen. Door het gebruik van een SMART DNS kun je gewoon vanaf de Nederlandse server verbinding maken met de dienst die je wilt zien. Dit is een unieke functie, die in combinatie met de lage prijs, zorgt dat 5 Euro VPN een heel bijzonder aanbod heeft.

Op dit ogenblik wordt nog hard gewerkt aan de mobiele apps van 5 Euro VPN. Deze moeten na navraag exact gaan werken als de desktop-versie van de applicatie. Toch is het een klein minpuntje dat deze apps nog niet klaar zijn voor de lancering van de dienst. Wanneer iOS en VPN voor Android eenmaal ondersteund zijn, moeten ook Linux en Kodi-versies beschikbaar komen.

Connection screen Not connected screen

Geografische blokkades

Om geografische blokkades te omzeilen, maakt 5 Euro VPN zoals gezegd gebruik van SMART DNS. Door de normale VPN verbinding te combineren met een SMART DNS, kun je ongestoord content streamen. De opzet is, zoals hierboven al genoemd, iets anders dan bij andere VPN providers. Door de SMART DNS hoef je niet te verbinden met de server van het land waar je content wilt streamen. Je kunt gewoon vanuit de Nederlandse server, met hierbij horende hoge snelheden, series en films streamen van Amerikaanse Netflix.

Naast Netflix biedt 5 Euro VPN toegang tot vrijwel alle populaire streamingdiensten. Hulu, HBO Now, Crackle, ABC, NBC, PBS, je kunt het zo gek niet verzinnen, of de dienst wordt ondersteund. Uiteraard moet je wel een werkende login hebben om ze te kunnen gebruiken, maar er zijn weinig VPN providers die zo veel diensten ondersteunen in alle pakketten.

Het omzeilen van deze geoblokkades blijft een heet hangijzer in de wereld van VPN. Streamingdiensten doen er alles aan deze blokkades in stand te houden. Het is daarom fijn dat 5 Euro VPN hier werk van heeft gemaakt en een betrouwbare manier biedt om al je favoriete series en films te kunnen zien. Veel Nederlandse diensten zijn inmiddels afgestapt van geoblocking binnen Europa. Buiten de EU blijven deze echter in stand, dus voor wereldreizigers (of, iets minder ver weg, de UK) is 5 Euro VPN een uitkomst.

Snelheid

Binnen Europa zijn de snelheden van 5 Euro VPN uitstekend. Er vindt praktisch geen vertraging plaats, ondanks dat het bedrijf de zwaarste encryptie toepast. 5 Euro VPN knijpt daarnaast geen verbindingen, hoeveel apparaten je ook tegelijk gebruikt. Hierdoor zijn je verbindingen altijd razendsnel, ook wanneer je downloadt via Bittorrent. Veel andere providers plaatsen restricties op het aantal apparaten of de maximale snelheid. Sommige houden er zelfs datalimieten op na. 5 Euro VPN niet, wat de dienst binnen deze prijsklasse uniek maakt. Voor een budgetprijs krijg je toegang tot alle functies en de snelheid van een premium VPN.

De servers in de Verenigde Staten zijn wegens de geografische afstand iets langzamer. Ze zijn snel genoeg om zonder problemen te kunnen streamen. Gamen levert enige extra lag op, maar niet meer dan wanneer je op een Amerikaanse server speelt. Wat vooral belangrijk is, is dat de verbinding stabiel is en blijft. Op dat punt presteert 5 Euro VPN uitstekend. Mocht je 5 Euro VPN vooral gebruiken om vanuit jouw locatie de Amerikaanse Netflix te streamen, heeft deze vertraging geen invloed. Door de eerder besproken SMART DNS, kun je vanaf elke elke server (dus ook supersnelle server bij jou om de hoek) inloggen op de US-bibliotheek van Netflix. De beste VPN voor Netflix dus.

In Azië en Oceanië zijn de snelheden verrassend genoeg heel behoorlijk, hoewel de vertraging hier wel toeneemt. Deze regio’s worden vooral gebruikt om goedkoop vluchten te boeken of online te kunnen winkelen, dus daar zijn enorme snelheden niet voor vereist. De snelheden doen daarnaast niet onder voor die van andere VPN providers. Vertragingen hebben hier eigenlijk vooral te maken met de afstand die alle data moeten afleggen.

Screen van speedtest US ServerScreen speedtest resultaat zonder VPNScreen van speedtest bij lokale server

Kosten

De prijs/kwaliteitsverhouding van 5 Euro VPN is uitstekend. Op het ogenblik kun je, door de launch-aanbieding, voor maar €5 per maand onbeperkte toegang tot alle VPN-servers krijgen. Opvallend is dat het bedrijf geen maximum stelt aan het aantal tegelijk verbonden apparaten. Je kunt dus met praktisch het hele huishouden tegelijkertijd veilig online zijn. Voor wie zich langer wil verbinden aan de dienst, is er uiteraard een mooie korting beschikbaar. Wanneer je een jaarabonnement afsluit, betaal je nog maar €3,75 per maand. Bij twee jaar wordt dit €2,99 per maand en bij drie jaar zelfs nog maar €2,50 per maand. Een gratis VPN met alle beperkingen vandien wordt met deze prijzen praktisch buitenspel gezet.

Met deze prijzen kan 5 Euro VPN mee met de goedkoopste aanbieders, terwijl het aanbod zich juist kan meten met de duurste premium VPN-providers. Een knappe prestatie. Voor iedereen die liever even kijkt hoe alles werkt, heeft 5 Euro VPN een gratis proefperiode. Mocht je na het afsluiten van een abonnement toch niet tevreden zijn, is er de mogelijkheid om binnen dertig dagen je geld terug te krijgen.

Door de combinatie van de uitzonderlijk lage prijs en het ontbreken van enige restricties op het gebruik, is het aanbod van 5 Euro VPN echt uitzonderlijk te noemen. Er zitten geen beperkingen op het aantal apparaten, geen datalimieten en je hebt altijd beschikking over de maximale bandbreedte. Het bedrijf noemt zich de goedkoopste premium VPN ter wereld. Met dit aanbod kunnen wij dat alleen maar beamen.

Screen 5 Euro VPN prijzen5 Euro VPN superdeal screen

Privacy en beveiliging

Op het gebied van privacy en beveiliging biedt 5 Euro VPN iets minder opties, zonder aan beveiliging in te leveren. De sterkste encryptie van het moment, OpenVPN, staat standaard ingeschakeld.  Ondersteuning voor een SOCKS5 proxy geeft gebruikers de mogelijkheid om zonder vertraging toch eenvoudig buitenlandse diensten te bezoeken. Zeker voor de lage prijs is dit aanbod ruim voldoende.

Bij een relatief nieuwe VPN-provider is het lastig inschatten hoe serieus ze hun ‘no-logging’-beleid nemen. 5 Euro VPN doet er in ieder geval alles aan om onzekerheid hierin weg te nemen. Het bedrijf houdt geen logs bij van welke gebruikers zijn ingelogd, er worden geen sessielogs aangemaakt of IP-adressen geregistreerd. Ook de DNS server houdt geen logs bij en het aantal sessies op een VPN-server wordt ook niet bijgehouden. Hiermee kun je er redelijk zeker vanuit gaan dat je privacy is gegarandeerd.

Binnen de app zitten nog wat handige zaken als een kill-switch ingebouwd, zodat wanneer jouw verbinding met de VPN-server even wegvalt, je IP niet zichtbaar wordt. Uiteraard is het belangrijk om altijd te testen of jouw VPN goed werkt. Hier hebben we een speciaal artikel voor opgesteld, zo kun je snel en betrouwbaar jouw VPN testen.

DNS leak test screen

Torrents en Netflix

Doordat 5 Euro VPN gebruik maakt van een slimme DNS, is geoblocking omzeiling eenvoudig. De unieke opzet om langs geoblokkades te komen zorgt er voor dat je ongestoord kunt genieten van alle content die je wilt zien. Zeker voor de abonnementsprijs is het opvallend dat 5 Euro VPN deze premium functies biedt. Veel andere VPN providers laten deze kans liggen, en het is juist een van de belangrijkste redenen om een VPN aan te schaffen. Het blijft even afwachten of streamingdiensten als Netflix een manier vinden om ook dit te blokkeren. Voorlopig is dit niet het geval en is 5 Euro VPN hiermee een van de weinige VPN-providers die betrouwbaar geoblocks omzeilt.

Daarnaast geeft het bedrijf je de mogelijkheid om onder andere Bittorrent te gebruiken op hun servers. Een beperking tot alleen Nederlandse servers lijkt hier niet op te zitten, hoewel deze de snelste downloads oplevert. Downloads lopen verder weinig vertraging op, er worden geen verbindingen afgeknepen. Je kunt daarnaast met zo veel apparaten verbinden als je wilt. Ook hier onderscheidt 5 Euro VPN zich van andere premium aanbieders, die vaak wat vertraging op de lijn kennen, wanneer je Bittorrent gebruikt.

Customer support

Mocht je ondanks het gebruiksgemak toch nog vragen hebben, heeft 5 Euro VPN vierentwintig uur per dag ondersteuning. Er is een wat beperkte lijst met standaard antwoorden beschikbaar op de website. Wanneer je echter een vraag stelt middels het contactformulier, heb je snel antwoord. De informatie op de website wordt regelmatig bijgewerkt en is uitgebreid genoeg om antwoorden te vinden die je zoekt.

De personen die het contactformulier beheren, zijn goed op de hoogte en kunnen de meeste vragen snel beantwoorden. 5 Euro VPN heeft er duidelijk veel aan gedaan om te zorgen dat je zonder veel problemen aan de slag kunt. Voor de lage prijs van een abonnement is het misschien niet onredelijk dat de ondersteuning iets achterblijft ten opzichte van de veel duurdere concurrentie. Daarnaast is het gebruiksgemak van de app zodanig, dat je als gemiddelde gebruiker niet snel tegen problemen aan zult lopen.

5 Euro VPN serverlijst screen 5 Euro VPN Dashboard screen

Conclusie

5 Euro VPN heeft een uitzonderlijk sterke prijs/kwaliteitverhouding. Voor de mogelijkheden die deze VPN-provider biedt, betaal je zeker niet de hoofdprijs. Daarnaast zijn zowel het gebruiksgemak als de privacy dik in orde. Mooi is de mogelijkheid om met een onbeperkt aantal apparaten tegelijk online te zijn. Het bedrijf knijpt daarnaast geen verbindingen af en houdt er geen vervelende dingen als datalimieten op na.

Kleine minpuntjes zijn voorlopig het ontbreken van mobiele apps en het relatief kleine serverpark. Bij navraag blijkt dat de VPN-apps voor Android en iOS onderweg zijn en ook Linux en Kodi-integratie in het verschiet liggen. Wanneer deze eenmaal zijn gearriveerd, zijn er eigenlijk nog maar heel weinig minpunten aan deze VPN provider te noemen.

Voor een relatieve nieuwkomer op deze drukke markt heeft 5 Euro VPN een gebalnceerd aanbod. Het bedrijf heeft duidelijk goed gekeken naar de concurrentie en de belangrijkste functies zijn allemaal vertegenwoordigd. De prijs voor toegang is uitzonderlijk laag en je krijgt er alle functionaliteiten van een premium VPN voor terug. Een echte aanrader.

Laat een reactie achter